Menu

Items filtered by date: április 2017

Egy tavaszi este

Cymbal Rush, Kobuci Kert, 2017.04.25.

Egy klubkoncert sokszor messze nem csak az adott fellépő zenéjéről szól. Hogy mennyire is jön be az este, hogy mennyire lesz emlékezetes egy koncert, az sok egyéb körülményen is múlik. A fellépőn túl talán legfontosabb maga a helyszín, az ott talált hangulat, körülmények és viszonyok, és nyilván nem mellékes a hangminőség sem. De időnként számíthat az is, hogy felidéz-e a koncert bennük valami korábbi, kellemes emléket.

Tovább...

Az út eleje

Korinn, The Pontiac, Ellátóház, 2017. 04.12

Hát, koncert volt megint. Az a helyzet, hogy egyre nehezebben indulok el mindenféle ismeretlen, fiatal csapatok koncertjeire. Mostanában ráadásul, amikor majd minden napra találunk egy-egy kellemes (bár bosszantóan békés) tüntetést, a programok sűrűbben ütköznek. Erre a szerdai koncertre például a Hősök terén tartott civil megmozdulás után érkeztem.

Tovább...

Énekeljünk-e angolul?

Ez az írás régóta érlelődik bennem. A klubkoncert blog ugyan csak néhány éve indult, de már ezalatt a pár év alatt is érezni vélek egy egyre erősödő tendenciát, azt, hogy a kezdő zenekarok egyre nagyobb százaléka ír és játszik angol nyelvű dalokat. Teljesen természetessé vált, hogy az első 5-6 dalt tartalmazó EP csupa angol nyelvű szerzeményekből áll…

Tovább...

Színház az egész világ – de hogyan működik?

Színházról nem írtunk még soha, és vélhetően nem is alakulunk át színházi portállá, az egy másik szakma. De azért egy eseményről most beszámolunk, mivel érdekes volt, és messze nem kihasznált lehetőséget kínált a színfalak mögötti világ megismerésére. A háttér, a 'backstage' mindig titkokat rejt, a színház esetében pedig különösen igaz ez. 

Tovább...

Anna és Ivett kalandjai

Anne és Bardon Ivett, Goodbar, 2017.04.08

Na, megvolt ez is. CéAnne-t, vagyis Szélinger Annát ismerhetik már az olvasóink, reggae, Mighty Fishers, Sonar Bistro, jó sok cikkben említettük a nevét. Bírjuk, mi tagadás. (Egyszer csináltam vele egy interjút, ahol elfelejtettem bekapcsolni a diktafont, miközben elmesélte az életét. De már nem utál, azt hiszem...) Most azonban egy teljesen más formációban láttam-hallottam, egy hasonlóan tehetséges, és döbbenetesen sokat mosolygó lánnyal, Bardon Ivettel énekeltek duóban.

Tovább...

Koncertbeszámoló, sok zárójellel

Minimyst és Shaibo, GMK, 2017.03.31

Ez végre megint egy érdekes koncert volt, és jó is. Ráadásul megint egy olyan, ahol mindkét fellépőre kíváncsi voltam, persze más-más okból. Mindkettőjükről írtunk már. Ahogy gondolkoztam azon, mit is írjak az estéről, számtalan megjegyzés jutott eszembe, amolyan zárójeles gondolatok és kiegészítések. Így hát akkor ez most ilyen zárójelekben gazdag poszt lesz.

Tovább...
Subscribe to this RSS feed

Belépés

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?