Menu

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/components/com_k2/models/item.php on line 763

Zenekarok, tervek, miegymás...

Zenekarok, tervek, miegymás...

Bár a klubkoncert portál rövidesen átalakul, ami azt is jelenti, hogy némiképp másféle írások kerülnek ide (és nem csak írások) azért nem feledkezünk meg azokról a zenészekről, akikről már többször is szóltunk itt. Most közülük kérdeztünk meg néhány előadót, milyen tervekkel is indulnak neki a 2018-as évnek. (A válogatás némiképp esetleges, messze nem minden kedvenc előadónkkal futottunk össze, de majd esik szó róluk is még...)

Elsőként a saját lakáskoncertjeink résztvevőit kérdeztük meg. Volt aki személyesen válaszolt, volt aki messengeren, vagy épp email-ben küldte el a terveit. Először át akartuk írni egységesre a válaszokat, de aztán arra gondoltunk, ez így változtatás nélkül épp jó, sőt, némi pluszt is ad talán. (Jó, persze, azért itt-ott picit belenyúltunk. Ezt nem lehet megállni, szakmai ártalom.)

Szélinger Anna - CéAnne:

Helo! Köszi, igazából semmi extra, koncertek, új dalok, és persze, amit már beszéltünk, a kazettámon megjelent dalok komolyabb hangszerelése. Lesz majd sok Hősök koncert, meg persze még néhány más fellépés is, de ugye a saját projektet kérdezted. Írni szeretnék sokat, és csinálni egy "rendesen" meghangszerelt nagylemezt az akusztik dalaimból, a meglévőkből és újakból is. De nem sürget semmi, ha csak jövőre lesz kész, az se baj. Kérdezted, hogy vált be ez a Hősök dolog. (Anna tavaly óta a Hősök csapatát is erősíti - a szerk) Azt kell mondjam, eddig abszolút. Ez egy jó csapat. És őszintén szólva nekem is jó, mert kifejezetten sok koncertünk lesz velük, amit én szeretek.

https://www.facebook.com/ceannemusic/

Annának van egy youtube csatornája, ahol nagyon vegyes felvételeket találhatunk, persze mostanában a saját ukulelés dalait, jobbára. Azonban mi még reggae énekesnőként ismertük és szerettük meg, ezért most ezt a dalt linkelem ide:

Nagy Edi – NAGYEDi Project:

Sok mindennel készülünk, ami a 2018-as évet nagyon színessé és izgalmassá fogja tenni. Január 11-én videopremier a Kuplungban, ami az első közös stúdiófelvételünkhöz kötődik a srácokkal. Én ismét megküldöm a vokált Tolvai Reni Dalos dalában, aztán most már rászánjuk magunkat egy saját nevezésre is. Az év első részét írásra, és új dalok próbáira szánom. Rövidesen elkészül pár dal, amit Yornkék barátommal írtunk, úgyhogy még több videó várható a közeljövőben.

Mindeközben folyamatosan születnek bennem az új dalok, amikhez a nagyon inspiráló közeg - Dani, Beni, Kristóf, Fanny, akár Bostonban van, akár itthon, Nárcisz (Yornkék), a Happy Dead Band, a rengeteg zenészbarát és -ismerős, akiknek a száma egyre csak nő, a támogató család és azok a barátok, akik nem zenészek... - elengedhetetlen háttértámogatást nyújt. Tavasszal az új hangzást és az új dalokat tökéletesítjük majd, és szeretnénk minél több fesztiválon csapatni, már fellépőként, persze...

https://www.facebook.com/nagyediproject/

Editől épp most jelent meg az új videó, a Runaway című dalából készült, ez egyébként közös gyerek, a klubkoncert.com is ott bábáskodott a videó születésénél:

 

P. Molnár Viktória - Trimillers: 

A Trimillers ugye 3 főre bővült a szeptemberi lakáskoncertetekre. Az volt az első fellépésünk hármasban, tudod, épp ezért is kellett az a koncert, hogy kiderüljön, működünk-e együtt. Idei terveink szerint ez a formáció megy tovább feldolgozásokkal, elsősorban céges rendezvényeken szeretnénk játszani. De persze tudom, hogy a saját dalok felé kell indulnunk, van is több alakuló szerzeményünk már. Rövidesen bővülünk is egy fővel és más néven, de ezen a zenei vonalon maradva már a saját dalainkkal is szeretnénk a színpadra lépni. Kinéztünk pár pályázatot, ahol elindulunk, és persze nem maradunk Pesten, tervben van néhány fesztivál is.

https://www.facebook.com/trimillers/

Vikiék új felállásától még nincs videó, de jön, hamarosan, addig itt ez a korábbi felvétel:

Korányi Dorka - Kicsi a Világ:

A Kicsi a Világ zenekar sok új tervet szövöget a 2018-as évre. Jelenleg két dalt veszünk fel stúdióban, melyek egyikéhez szeretnénk majd egy nagyobb szabású klipet forgatni. Ezen kívül sokat dolgozunk a kísérletezgetésen és önmagunk fejlesztésén. Tervünkben van, hogy a jelenlegi dalokat áthangszerelve, kicsit más ízben is megmutassuk majd a közönségnek, és természetesen új dalok is születnek folyamatosan, melyeket előreláthatólag tavasszal mutatunk majd be a szerencsére egyre növekvő számú rajongónknak. Legközelebb január 27-én játszunk a Gólyában, ezúttal unplugged verzióban, mely szintén új felállás.

https://www.facebook.com/kicsiavilagzenekar/

A KAV esetében is egy korábbi videót mutatunk, mert ezt szeretjük, és az újak most készülnek:

 

És most jöjjön pár előadó, akiket kedvelünk, bár még nem tuszkoltuk be őket a lakáskoncert nappalijának a végébe. (Igazából oda kettőnél több ember csak zűrösen fér be... De intézzük már a nagyobb nappalit.)

Mészáros István – Minimyst:

Sok változás történt nálunk, tudod. Idén sikerült bekerülnünk a CSTP/Hangfoglaló nyertesei közé. Változott a felállás is, 2018-nak jelen pillanatban háromtagú csapatként, női énekes nélkül indulunk neki. Az elmúlt 2 évünk arról szólt, hogy hová pozicionáljuk magunkat, mert a pozitív szakmai visszajelzések ellenére nem jött a várt áttörés. Ez a keresgélés viszont a tartalomgyártás rovására is ment. Ennek ellenére sikerült pályázati pénzeket és tehetségkutatót is nyernünk. Az idei év végre csak a kreativitásról, tartalom készítésről és a művészetről fog szólni. Visszanyúlunk a kezdetekhez, a koncertezés most kicsit háttérbe kerül, újra hangszereljük a zenekart. Ami a lényeg: őszre elkészül egy magyar nyelvű kislemez és párhuzamosan egy angol nyelvű is. És mindegyikhez egy-egy videoklip. Ezek fedezetét a pályázati forrásokból biztosítjuk.

https://www.facebook.com/minimystmusic/

A háromtagú Minimyst még csak most indul, addig itt ez a tavalyi dal. Nem kifejezetten az, ami az 'ős' Minimystet jellemezte, és amihez most vélhetően visszanyúlnak. De kellemes dal, pont egy fárasztó nap estéjére ajánlott, levezetésként.

Zórád András – Revo Project:

Szia! Köszönöm a kérdéseket. Na szóval. Rövidesen elkészül egy 5 számos EP, ezt február elején tervezzük megjelentetni, Gravity címmel. És közben dolgozunk a nagylemezen, az idei évre ez a legfontosabb a feladatlistán. Erre koncentrálunk, de nyáron szeretnénk eljutni néhány európai fesztiválra is. Kérdezted a zenekar tagságát. Igen, volt néhány változás, jelenleg Kocsis Olivér, Rónai Zsolt, Mayer Blanka, Szűts Norbert és én alkotom a zenekart, ez működik.

https://www.facebook.com/revoprojectofficial/

Andráséknak ez a legújabb videójuk, de jönnek folyamatosan a továbbiak. Amúgy ez a dal elég jól visszaadja, mit is szerethetünk ebben a csapatban.

Pénzes Máté - VoluMen:

A VoluMennel már dolgozunk a második nagylemezen. Három dal már hallgatható is a youtube-on. A Pretend live session formában, a Lose the aim és a Leave című dalok pedig lyrics videó formában. Ez az év lesz az első, hogy az elejétől kezdve Csillag Zoltánnal (LOTS Music) dolgozunk együtt. Számítunk a segítségére, ha minden a tervek szerint alakul, akkor több blues fesztiválra is eljutunk idén, illetve tervben van néhány külföldi állomás is, őszre pedig tervezünk egy nagyobb szabású lemezbemutatót.

https://www.facebook.com/VoluMenOFFICIAL/

Az említett három videóból most ezt választottuk, de persze a többit is érdemes meghallgatni a youtube csatornájukon.

Kiss Péter - The Pontiac:

A zenekarunk még fiatal, bár tavaly már voltak koncertjeink. Most "Chances" címmel jelent meg a zenekar első videóklipje. 2017 márciusában alakultunk, Nagy Barni és az én ötleteim nyomán. Hasonló zenei ízlésünk és hasonló humorunk (ez nagyon fontos!) hozott össze minket. Aztán ebből alakult - a Kőbányai Zenei Stúdió falai között - a végleges felállás Süli Tomival és Zákányi Benedekkel. Nagyon szerettünk volna egy olyan zenekart létrehozni, amiben teljes mértékben szabadjára engedhetjük a zenei fantáziánkat. Célunk, hogy kompromisszumoktól mentesen megmaradjunk a populáris zene mellett, de ezzel együtt azt írjuk le és játsszuk el, ami a szívünkből jön. Számos külföldi előadó inspirálta a stílusunk megszületését, pl.: John Mayer, Dave Matthews Band, Pearl Jam, Jason Isbell. Az idei terveink nyilván a növekedést, új dalokat és sok koncertet tartalmaznak, és persze a tervek között ott szerepel egy album is, valamikor.

https://www.facebook.com/thepontiacmusic/

 

Hát, ahogy olvassuk, és ahogy mondani szokás, nagy csodák nincsenek. A zenészek zenélni, dalokat írni szeretnének, és mindezt megmutatni a közönségnek. Szerintem - mint közönség - hagynunk kéne magunk, mert tényleg jó zenéket csinálnak az itt felsorolt hölgyek és urak. 

Utolsó módosítás: szombat, 13 január 2018 17:41

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/templates/gk_rockwall/html/com_k2/templates/default/item.php on line 195
Több poszt ebben a témában: « AGGI Előre és felfelé! »

Mondja el véleményét:

Kérjük gondolja át, mit szeretne írni... A hozzászólások előzetes moderációt követően jelennek meg. Kérjük ne használjon HTML kódokat. Köszönjük.

Belépés

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?