Menu

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/components/com_k2/models/item.php on line 763

AGGI

AGGI

AGGI interjú @ Moszkva Söröző, 2017.09.21.

A zenei színtér teli van lelkes és tehetséges fiatalokkal, ezt tudja mindenki aki jár klubkoncertekre, vagy épp néha belenéz a tehetségkutatókba. Aztán, hogy a hatalmas lelkesedésből pár év múlva mi marad, az változó, de az mindenesetre jó jel, ha valaki már fiatalon, kezdőként is megpróbálja a saját hangját megtalálni. Ilyen énekesnő mai beszélgetőtársam is.

Aki kérdez: Nagy Zsófi, aki válaszol: AGGI. 

A művésznevedet már tudjuk, mesélnél kicsit magadról?

Igen, szívesen! Röviden 22 éves vagyok és zenélek. A rockzene érdekel, azzal foglalkozom.

Mi szeretnél lenni, mit szeretnél elérni?

A fő célom mindig az volt, hogy rocksztár legyek, mindig is ez volt a válaszom, ha feltették azt a bizonyos kérdést, hogy »mi leszel, ha nagy leszel?«, aztán, ahogy idősödtem egyre többen nevettek ezen a válaszon, de most úgy tűnik, hogy elindulok ezen az úton.

Van a zenén kívül más hobbid? Fura szokásod, fura dolog, amit kedvelsz?

Fura? (nevet) Nem, nem igazán, mert amikor nem zenélek, akkor vagy a családommal vagy a barátaimmal töltünk együtt időt, és általában valahogy ilyenkor is a zene kerül elő… Valahogy minden a zenéről szól.

Mit akarsz megmutatni magadból, mi az, ami mozgat?

Tudod, mindig is arról szólt számomra a zene és mindig az volt az elsődleges szempont, a lényeg, hogy legyen valami tartalma is annak, amit eléneklek, tehát nagyon fontosak a szövegek, a mondanivaló. Így aztán reményeim szerint aki meghallgatja a zenémet, engem is kicsit közelebbről megismerhet. Hogy mit akarok megmutatni? Tulajdonképpen mindent, ami így a fejemben van azt szeretem leírni és elmondani.

Miért gondolod azt, hogy van helyed a zenei palettán?

Zenélni mindig szerettem és azt gondolom, ez az, amiben igazán jó vagyok (nevet) ez az, amit szeretek csinálni és mondanivalóm pedig van. Úgyhogy szerintem ez a legfontosabb, hogy legyen miről beszélni, énekelni.

Mit gondolsz a popzenéről, a hazai popzene helyzetéről? Mondjuk a pénzről, vagy épp a tehetségkutatókról?

A tehetségkutatóknak nem vagyok annyira a híve, bár nyilván van azért pozitívum is az ilyen megmérettetésekben, de úgy érzem, kicsit sok van most már belőlük. Az én célom az a zenémmel, hogy kicsit felpezsdítsük ezt a mai pop-rock zenei színteret. Lehet, hogy ez így kicsit nagy vállalás, de én erre koncentrálok, a saját zenémre, hogy ez friss legyen és új.

Tudod mi az, amit vállalsz, tudod magad menedzselni vagy van aki ebben segít?

Van segítségem, szerencsére. Van két menedzserem, akik rengeteget segítenek nekem. Egyikük egy angol úriember, Terry Etheridge, másik pedig Joey a Paddy and the Rats-ből, ők segítenek nekem elég sok területen. Tanítanak mind zenei szempontból, tehát a zenélésben, mind abban, hogy hogyan kell utat törnöm magamnak ebben az egyáltalán nem könnyű zenei dzsungelben, úgyhogy ők egy kicsit a mentoraim is, nem csak menedzserek.

Mi az, amire büszke vagy?

Tulajdonképpen hét hónapja dolgozom együtt Terry-ékkel és kiadtunk egy kislemezt, van egy korongnyi anyagunk és elkészült ugye az első videó klip, úgyhogy szerintem ez egész jó teljesítmény, így hét hónap munka után.

És hogy fogadták a videót? Milyen visszajelzésekkel találkozol? 

Szerintem egész jól. A megtekintések is elég jók egyébként, talán egy-másfél héttel a kikerülés után már 3000 fölötti megtekintés van, ami azért elég jó, aztán így próbáljuk szétszórni egyre több helyen a világban, hogy minél több helyre eljusson.

Hol készült ez a felvétel, kik a szereplők?

A felvétel az többnyire a belvárosban készült, próbáltunk egymáshoz közel lévő helyszíneket találni. Sok-sok segítséget kaptunk barátoktól, ismerősöktől a helyszínek kiválasztásával kapcsolatban, és a szerepek eljátszásában is. Ezúton is köszönöm nekik!

Lesz folytatás?

Igen, azon vagyunk, hogy legyen, dolgozunk, már ötletelünk a további videókkal, dalokkal kapcsolatban. Úgyhogy mindenképpen van folytatás.

Élőben zenekarral is láthatunk téged valahol, vagy ez kifejezetten szóló projekt?

Ez egy szóló projekt, de van koncert zenekarom, úgyhogy most próbálunk és igyekszünk összehozni a koncerteket és minél előbb, már a most induló őszi klubkoncert szezonban szeretnék fellépni, de ezek még mind tervezés alatt álló fellépések, és közben folyamatosan próbálunk.

Ki segít a hangszerelésben, hogyan születnek a dalok?

A dalokat Terryvel írjuk ketten, jobban mondva a hangszerelésben segít, azt ő készíti, tehát általában a zenét összerakja aztán ötletelünk ugye, együtt megírjuk a szöveget, tehát így közös munka, de igen, Terry sokat segít.

Ki a kedvenc előadód és miért?

Az abszolút kedvenc előadóm Pink! (Én is imádom a csajt – a szerző.) Egyrészt nagyon tisztelem őt, mint énekest, tehát szakmailag, mint zenészt, szerintem az egyik legjobb a műfajban. Valamint ugye ő dalszerző is, ő írja a saját dalait és ebben is nagyon felnézek rá, nagyon fontos inspirációt jelent számomra. Mint ember és előadó szerintem egy nagyon alázatos személy. Ugye most láttuk őt a Szigeten és az egész fellépése, hogy ő ott volt a színpadon, az egy hihetetlen alázatos munka volt, ez nagyon szimpatikus.

Ki az az alkotó, akit nem szeretsz és miért?

(Gondolkodik) Nem annyira tudok ilyet mondani, mert még hogyha van is olyan, aki nem annyira szimpatikus, nem szeretem a zenéjét, mert nem a stílusom, akkor sem tudom azt mondani, hogy jaj, utálom meg ilyesmi, mert mindegyik zenében van valami jó, mindegyik zenét vagy dalt elindította valami érzés, amit tisztelni kell. Nem tudnék kiemelni egy előadót vagy zenészt, akit én most hű, de utálok.

Az utolsó kérdésem következne: mit jelent neked a zene, miért kezdtél el zenélni?

Igazából kiskoromtól kezdve én mindig énekelni szerettem, mert egyszerűen jó érzés ez így indult. Szóval szerettem énekelni, elmondhatatlanul jó érzést okozott, ahogy a kedvenc dalaimat elénekeltem. Aztán, ahogy idősödtem, jött a tinédzser kor, meg minden, akkor még erősebben bejött ez az érzés, elkezdtem gitározni és akkor tényleg már a saját dolgaimat játszani, úgy ahogy akartam. Jó érzés kiadni magadból a zenén keresztül valamit és tök jól definiálnak azok a zenék, amiket szeretsz, meg amit írsz esetleg egyébként is. Egy jó önkifejezési mód.

Köszönöm szépen a válaszokat! Az interjú végére ide teszem a klipet, amiről beszéltünk is:

Utolsó módosítás: szerda, 27 szeptember 2017 19:39

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/templates/gk_rockwall/html/com_k2/templates/default/item.php on line 195

Mondja el véleményét:

Kérjük gondolja át, mit szeretne írni... A hozzászólások előzetes moderációt követően jelennek meg. Kérjük ne használjon HTML kódokat. Köszönjük.

Belépés

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?