Menu

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/components/com_k2/models/item.php on line 763

Cirkusz-KA

Cirkusz-KA

Az, hogy a hazai zenei élet milyen sokszínű, talán a legtöbb olvasónk előtt nem titok. Folyamatosan találkozunk olyan formációkkal, amelyekről korábban nem tudtunk, pedig némely esetben egész komoly múltjuk van már. Egy ilyen csapatra bukkantunk nemrég, Mégpedig a Cirkusz-KA produkcióra. A már 2009-től Európa-szerte koncertező etno-jazz zenekar januárban, péntek 13-án az Opus Jazz Club színpadán mutatja be új, öt dalt számláló közép-lemezét. Címe „Csak az Égé” ami a felvétel különleges körülményeire is utal. Ahogy megtudtam, a bemutatóig is várható még pár izgalmas hír a zenekar háza tájáról, mint például a január elsejei klippremier. A zenekar legutóbb Szlovéniában és Horvátországban turnézott a Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program támogatásával.

A zenekar dalszerző-énekesnője Szlávics Anna mesélt nekünk az utazásokról, inspirációról.

2009-től, egészen a kezdetektől fontos a zenekar életében az utazás, de nem csak mint inspiráció, hanem mint tapasztalatszerzés is. Dalszerzőként a legjobb iskola volt az utcazenéléstől elkezdve a külföldi muzsikusokkal való közös munkán át, más szakmai szemléletmódokkal találkozni, a közönség eltérő reakciójából megrajzolni a magam zenei önarcképét. Nem számít, hogy Berlinbe, Párizsba, Kairóba vagy Wroclawba indulunk épp, mindenhová ugyanazt a műsort visszük, magyar nyelven éneklő saját dalainkat, amiket Tamással közösen írunk. Országonként, városonként nagyon változó, hogy mennyire nyitott zenénkre a Nagyérdemű. Ez a tapasztalat sokat segített rátalálni, aztán le nem térni a saját útról. Mert lehetetlen mindenhol, minden körülmények között megfelelni, de keresni kell azokat a kapukat, amik előttünk nyitva állnak.

Nekem fontos volt az is, hogy ebből a más szemszögből, megérthettem az itthoni, speciális, de legalábbis Nyugat-Európától nagyon elütő zenei és kulturális közeget is. Mindenkinek mondom, hogy menjen, zenélni, utazni, dolgozni ki, és aztán hozza haza, ami tetszett, mert így indulnak majd egyszercsak itt is jobb irányba a dolgok.

De az utazás fárasztó, csomó energia, már maga a helyváltoztatás is. Részben ezért hogy az elmúlt három évben inkább az itthoni jelenlétre koncentráltunk, miközben persze ápoltuk a már meglévő kinti barátságokat is. Így is, még mindig több és nagyobb szabású koncerteket adunk külföldön. Talán „a messziről jött ember igaza”, vagy a mi spontaneitásunk, nem tudom, de nem enged minket el az út...

Múlt héten jöttünk haza Ljubljanából, ahova talán már öt éve is, hogy évről-évre, vagy gyakrabban is visszajárunk. Zenélni, új élményekért, ízekért, illatokért, a tengerért, az ottani barátokért és a rajongókért, akik hatalmas szeretettel látnak miket időről-időre.

Sokat dolgoztunk a nyáron az új lemez felvételén, kicsit járatlan utakon, nem szokványos stúdiófelvételeket készítve, majd az első profi klipünkön. Sőt én egyéb zenei projektemen is munkálkodtam, amiről egyelőre nem mondhatok semmit. Kicsit elfáradtam így decemberre, tökéletes időzítés volt hát a turné, feltöltött, sose jobbkor a januári lemezbemutatóra készülve.

Az élményekről szokásomhoz híven a blogunkon meséltem bővebben. 

Az bizonyos, hogy az együttes zenéje messze nem átlagos. Nem is biztos hogy mindenkinek bejön, de aki szereti az etno-jazz vonalat, netán nyitott a számára még ismeretlenebb műfajok iránt is, mindenképp jól teszi, ha nem hagyja ki ezt a koncertet. Az Opus-beli koncert facebook eventje itt található

A Cirkusz-KA persze megtalálható a youtube-on is, érdemes ott is megnézni néhány felvételük:

Utolsó módosítás: péntek, 30 december 2016 17:10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/templates/gk_rockwall/html/com_k2/templates/default/item.php on line 195

Mondja el véleményét:

Kérjük gondolja át, mit szeretne írni... A hozzászólások előzetes moderációt követően jelennek meg. Kérjük ne használjon HTML kódokat. Köszönjük.

Belépés

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?