Menu

Dinnyetörő

Dinnyetörő

Augusztusi programajánló: 2017.08.11-12. – Heves, VII. Dinnyetörő Fesztivál

Lassan belelépünk a nyár utolsó hónapjába, de a pörgés, bulik, fesztiválok egyáltalán nem állnak le. Széles kínálatból választhatunk országszerte, ebből most a Hevesen esedékes rock bulit emelném ki.

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre Észak-Magyarország régiójában Egertől nem messze a Dinnyetörő Fesztivál a Berva lőterén. Jómagam harmadik alkalommal fogok megjelenni az eseményen, mint „hivatalos” rendezvényfotós, így már két év tapasztalatával tudok nektek beszámolni a dologról. Egy abszolút mindentől független, baráti hangulatú, családias két nap ez, főként a rock vonalat kedvelők számára lehet érdekes. A fellépők között természetesen minden évben képviselteti magát a két „főbb” helyi formáció, az Anonym Rockband és a Bad Sector. Mellettük több közepesen ismert - vagy épp még gyerekcipőben járó - vidéki és fővárosi  zenekarnak ad fellépési lehetőséget, némi ismertséget, és sokszor új rajongókat a buli. Az esti veretés, koncertek mellett napközben idén rendkívül színes programmal várják a szervezők az érdeklődőket. Lesz itt vízi csata, vásár (ahol a Lola’s Art-os portékáitokat is beszerezhetitek), gyerekeknek ingyenes fagyizás (ameddig a készlet tart), paintball, viking harcos bemutató, dinnyeevő verseny, sörivó verseny tehát csupa móka és végtelen kacagás (részletes program a plakáton vagy eseményben elérhető, lásd lejjebb a linkeket)!

A financiális kérdéseket tekintve a fesztivál idén sem tér el a korábbi években megtapasztaltaktól. Ebben az évben is igencsak pénztárca barát keretek közt lehet majd bejutni (napijegy: 1500 ft, bérlet: 2000 ft), továbbá a bent megtalálható evő-ivó pontok is teljesen korrekt módon vannak kitalálva, tavalyi évben talán 300 volt egy sör, azt megelőző évben 650 egy gyros. Aludni is kell valahol, természetesen van lehetőség a sátorverésre, ráadásul sok más fesztivállal ellentétben itt árnyas és többnyire vízszintes terepen. (Ez utóbbi nem hátrány, elhihetitek!) A szervezők pedig kedves, inni tudó, lelkes fiatalok, akik minden évben mindent megtesznek azért, hogy a látogatók jól érezzék magukat és a következő években is visszalátogassanak.

A fesztivált megelőzően rengeteg jegynyerős játékban lehet részt venni, ezek közül pl a selfie-készítős dübörög a legjobban, melyre nevezni még 31-ig van lehetőségetek (részletek az eseményben). Abszolút tudom ajánlani azoknak, akik szeretnének kimozdulni, de éppenséggel nem Magyarország „celeb szórakoztató elitjére” kíváncsiak. Lesz ital, étel, csecse-becse dögivel, a csinos leányok, s délceg legények karöltve vetik majd bele magukat derekasan a dinnyetörésbe.

Gyere el és mindenképp hozz valakit, aki szereti a dinnyét!

Itt találjátok a fesztivál hivatalos Facebook oldalát, itt pedig a hivatalos eventet.  

 

 

Utolsó módosítás: szombat, 29 július 2017 22:02
Több poszt ebben a témában: « Jazz, bor, Balaton

Mondja el véleményét:

Kérjük gondolja át, mit szeretne írni... A hozzászólások előzetes moderációt követően jelennek meg. Kérjük ne használjon HTML kódokat. Köszönjük.

Belépés or Feliratkozás

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?