Menu

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/components/com_k2/models/item.php on line 763

Alternatíva – utózönge és konklúzió

Alternatíva – utózönge és konklúzió

Az Alternatíva minifesztiválra amolyan ráhangoló írásokat írtunk már, különösen a Facebook oldalunkon esett sok szó róla. Ígéretes, és a klubkoncert.com 'szellemiségéhez' nagyon is passzoló kezdeményezésnek éreztük. Aztán múlt csütörtökön ott voltunk a Kuplungban, az első sorból hallgattuk a koncerteket. Alighanem úgy volna kerek a történet, ha a sok ráhangolás után a tapasztalatainkat is megírnánk…

De kivételesen mégsem tesszük, legalábbis nem úgy, ahogy terveztük. Ugyanis az Alternatíva saját blogján nagyon jól összeszedték, mit is éreztek a résztvevők, és miért is érzik úgy, hogy ezt a projektet mindenképp érdemes komolyan venni, és tovább építeni.

Az írást ide kattintva olvashatjátok.

Azért persze mi is írunk pár szót, ki tudja azt megállni, itt egy félig üres képernyő, meg egy klaviatúra.

Az van, hogy ez egy jó este volt, valóban. A Kuplungnál ugye megszokott volt (bosszankodtam már ezen itt korábban) hogy rettenet későn kezdődnek a koncertek, nyilván azért, hogy a koncert végeztével nehogy elérjem az utolsó BKV járatot. Most persze a három fellépő miatt korábbi kezdésre számíthattunk, ami aztán valamilyen okból még korábbra került. És, bár csütörtök volt, - ami az álmoskönyvek szerint nem az a tuti koncertnap - egész szépen összegyűlt a közönség, és számuk aztán az este előrehaladtával folyamatosan gyarapodott is.

A koncertek pedig jók voltak. Valóban három eltérő zenei világot hallhattunk. Bevallom, az elsőként fellépő Indigó (Palágyi Ildikó) zenéje volt számomra talán e legtöbb odafigyelést igénylő, az ő dalai valóban különlegesek (jó, mondjuk ki: a leginkább alternatívak), és ténylegesen ráhangolódást, egyfajta 'azonos hullámhosszra tekerést' kívánnak a hallgatóságtól. Szerencsére a koncert első pár dala alatt sikerült odahangolnom/hangolódnom a megfelelő hullámhosszra, és onnantól már nagyon is bejövős volt a produkció. A dalai profin összerakottak, mindemellett érezni, hogy valóban szívből jönnek, valóban Indigó gondolatait, lényét öntik szavakba és hangokba. Mindenképp fülelje meg, aki még nem tette!

Nagy Edi a második fellépő volt. Egyik kedvenc előadónk, elfogultság nélkül nem tudunk írni róla, elfogultan pedig már rengeteget írtunk. Igazából a koncerten betegsége miatt orvosi javallatra még beszélnie sem lett volna szabad, és az első felében tényleg kicsit visszafogottan énekelt (sőt, egy dal erejéig még váltótárs énekest is beállított maga mellé) de aztán - a videó bemutatója után - félredobta az orvosi utasításokat, és elkezdett igazán Edisen énekelni. És hogy milyen volt? Ez most kérdés lehet, tényleg?

Harmadik előadóként állt a színpadra a The Anahit (Csányi Rita). Bevallom, róla korábban nem hallottam. Abszolút meglepetés ez a lány, profibb a profiknál. Mind a dalok, az előadásmód, mind a színpadi jelenlét, az átkötőszövegek, a közönség felé irányuló kommunikáció (ez nekem állandó becsípődésem, nagyon bírom azokat, akik ezt jól művelik), mind-mind profi. A három fellépő közül talán az ő dalai szóltak a legszélesebb közönséghez. Tempós, kifejezetten jó dalok, döbbenetesen jól előadva. Kellhet-e ennél több? És tőle is láthattunk egy videópremiert, a Clouds Of Smoke című dalához készültet.

Mindhárom előadóról fogunk még hallani, mi itt például az Edivel már meglévő interjúnk mellé napokon belül begyűjtünk egy Indigó és egy Anahit interjút is. Tényleg kíváncsi lettem, ők hogyan és miért keveredtek a zenei pályára, és honnan ez a komoly tehetség, akarás és tudás, ami a dalaikban érezhető. Az estéről azzal az érzettel gyalogoltam haza (naná, hogy elment már az utolsó földalatti...) hogy szereztem két új kedvencet. Ez önmagában is jó eredmény, de az pláne jó érzés, hogy három ilyen különböző, mégis valahol nagyon hasonló énekeslány ilyen jó közös koncertet tudott összerakni, mindenféle különleges támogató és profi menedzsment nélkül. Szóval, figyeljetek rájuk és az Alternatíva 'mozgalom' további eseményeire is, bizony mondom, érdemes lesz.

Ne menjetek sehová, jövünk hamarosan!

Videókat most nem linkelek, a fent említett Alternatíva blogon, és az előadók Facebook oldalain találtok jó zenéket tőlük. Érdemes is kicsit keresgélni, csodákra bukkanhattok. Az estéről Totisz Tomi lőtt pár képet, amit ügyesen összekeverve láthattok az alábbi galériában:

Utolsó módosítás: csütörtök, 18 január 2018 05:53

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/templates/gk_rockwall/html/com_k2/templates/default/item.php on line 195

Mondja el véleményét:

Kérjük gondolja át, mit szeretne írni... A hozzászólások előzetes moderációt követően jelennek meg. Kérjük ne használjon HTML kódokat. Köszönjük.

Belépés

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?