Menu

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/components/com_k2/models/item.php on line 763

Barlangterasz, mert megérdemeljük…

Barlangterasz, mert megérdemeljük…

Írtunk már nemrég a számomra koncerthelyszínként viszonylag új budai Barlangteraszról. Ez egy igazán különleges, hangulatos koncerthelyszín, főképp persze inkább akusztikus, nem túl nagy létszámú csapatok számára ideális, bár ahogy megtudtam, jártak itt már zajosabb zenekarok is.

A múltkori CéAnne koncert után a múlt hétvégén másodszor keveredtem ide, most Nagy Edi koncertjére, aki Szula Miki értő és kifinomult gitáros kíséretével ült színpadra. A koncert roppantmód hangulatos volt, a poszt végén linkelünk is egy videót, amit ott készítettünk.

De ide szinte minden hétvégi estén érdemes ellátogatni, pénteken és szombaton, sőt akár vasárnap este biztos érdekes dolgokra bukkanunk. A mostani hétvégén például pénteken a Bárterápia debütáló koncertjét hallhatják a kíváncsiak, ami Helmeczi Bia és Létay Pongrác közös projektje. Biát a korábbi Blanzskollektívából ismerhetjük, akkoriban az általa játszott zenét »hálószobapop« -nak titulálta, és azt mondja, ez érvényes a mostani, bár azért némiképp eltérő produkcióra is. Többet most erről nem is írok, már csak azért sem, mert én sem ismerem ezt a felállást igazából, a koncertjük Facebook eventje itt található, ott azért többet is megtudhattok a duóról.

Mondanom sem kell, a Barlangterasz abszolút nem stílusfüggő helyszín, sokféle műfaj előadói követik egymást, például most szombaton Orbán Bori sanzon- és jazzestje lesz hallható. (Event itt.) Vasárnap pedig nem más, mint Gerendás Péter játszik az érdeklődőknek. A további napok menetrendjét, az aktuális koncerteket, a fellépők listáját a hely Facebook oldalán lehet elérni. Érdemes is időnként rákattintani, hiszen például decemberben hallhatjuk itt még a kanadai-magyar Frim-Fram csapatát vagy épp Mayer Fanni duóját is. 

És hogy hogyan is jött létre ez az egész? Papp Gáborral, a hely egyik üzemeltetőjével és Cooper Dáviddal, a koncertszervezővel (civilben zenész, na ná) beszélgettünk erről pár szót. Az hamar kiderült, hogy a hely üzemeltetői igencsak zenekedvelők. A Pál söröző igazából a Pálvölgyi barlang látogatóközpontja, ugyanúgy a nemzeti parkhoz tartozik, és elsődleges célja a barlang látogatóinak, illetve az itt dolgozó barlangászoknak a kiszolgálása. Azonban ez zömében nappali tevékenység, és az üzemeltetők úgy gondolták, igazán kár lenne mondjuk délután hatkor lakatot tenni az épületre, hasznosítani lehetne tovább is, mint koncerthelyszínt. Az igazi szezon persze a nyári, hiszen ilyenkor az épület előtti teraszok is használhatóak, jó időben akár piknikezéssel, bográcsozással is összeköthetőek a koncertek, valóban élettel töltve meg a parknak ezt a csücskét. De a télnek is megvan a maga varázsa, és az épület elég tágas, azért sokan beférnek oda is.

Gábor elmondta, hogy a kezdeti időszakban állandó csapatok játszottak itt, egyfajta állandó közönséget is vonzva, de aztán úgy gondolták, jobb lehet a különböző fellépőkel szervezett estek sorozata, azért is, mert így több embert, szélesebb közönséget érhetnek el. Fontos egyébként, hogy nem csak a szokásos koncertlátogatókat próbálják kicsábítani a belvárosból, hanem a környék lakosaira is számítanak, végül is azért ez az erdő és a barlang dacára Budapest, és a városnak ez a része tényleg nincs túl sűrűn pettyezve koncerthelyszínekkel, akár a helyi igények kielégítése is működő elképzelés lehet. A kezdeményezés úgy tűnik be is válik, bár messze nem minden koncert teltházas, de a tendencia jó felé mutat. A Barlangterasz mindenképp kiesik a mainstream belvárosi koncerthelyekhez képest, de messze nem megközelíthetetlen, kocsival a Kolosy tértől pár perc, és a 65-ös busszal is elérhető ugyaninnen. A koncertek nyolckor kezdődnek, tehát utánuk még kényelmesen visszaérhetünk a városba. A hangulat pedig nagyon rendben van, a természet azért mutatós, és ugyan amikor ott jártam, még nem volt hó, de el tudom képzelni, hogy akkor pláne nagyon jól nézhet ki a környék.

Mi mindenkit arra buzdítunk, vegyenek kabátot, és nézzék meg az egyik este a Barlangterasz valamelyik koncertjét. Belépő nincs, a büfé árai igazán kedvezőek, a hangulat pedig valóban egyedülálló:

Ennek bizonyságául álljon itt az ígért Nagy Edi videó:

Utolsó módosítás: szerda, 29 november 2017 21:03

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/-www/klubkoncert.com/htdocs/klubkoncert_com/templates/gk_rockwall/html/com_k2/templates/default/item.php on line 195

Mondja el véleményét:

Kérjük gondolja át, mit szeretne írni... A hozzászólások előzetes moderációt követően jelennek meg. Kérjük ne használjon HTML kódokat. Köszönjük.

Belépés

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?